Neusou

Sumber Pertumbuhan Semula Sel- Moringa

Kajian Perubatan Menunjukkan:

Moringa telah digunakan secara meluas sebagai herba tradisional oleh orang di Asia, Afrika dan bahagian tropika di Amerika . Di India, daun Moringa digunakan untuk merawat demam panas, sakit tekak, sakit mata dan telinga, gusi berdarah dan ulcer. Jus daripada daun Moringa boleh digunakan untuk menstabilkan tekanan darah dan dapat merawat debaran yang berlebihan. Orang di Senegal menggunakan jus daun Moringa untuk mengawal kadar glukosa di dalam badan pesakit diabetes dan di lain-lain tempat seperti Nicaragua, Guatemala dan Senegal, daun pes Moringa digunakan untuk merawat penyakit kulit.

Kajian menunjukkan bahawa Moringa mempunyai pelbagai mineral dan vitamin, 20 jenis Asid Amino (protein), 46 jenis anti-oksida dan 36 jenis mineral semula jadi.

Memanaskan Badan

Moringa mampu memanaskan badan, mengaktifkan enzim, meningkatkan kadar metabolisma dan bilangan sel darah putih di dalam badan. Ini dapat menguatkan sistem pertahanan badan terhadap penyakit dan mengurangkan sakit-sakit yang sering dialami seperti letih, mengantuk, ketegangan bahu, migrain dan lumbago iaitu kesakitan yang dialami di bahagian belakang. Pemanasan badan yang dilakukan oleh Moringa dapat mencegah penyakit-penyakit ini daripada menyerang sistem dalam badan.

Melindungi Hati

Hati ialah sejenis organ penyahtoksikan yang sangat penting di mana ia mempunyai fungsi sebagai sistem penyerapan nutrisi untuk menyuburkan setiap organ di dalam badan. Sekiranya hati tidak berfungsi dengan normal, ia akan menyebabkan ketidakseimbangan hormon dan perjalanan darah yang tidak normal dalam badan seseorang. Ini akan menyebabkan pelbagai jenis penyakit yang tidak diingini terutamanya buat wanita seperti sistem kitaran haid yang tidak teratur, areola yang membengkak, kanser serviks, ovari yang membengkak, pengurangan kemampuan seksual dan boleh memberi kesan kepada peluang untuk mengandung.  

Pembersihan Darah

Ia juga dapat meningkatkan kadar penyerapan nutrisi oleh darah dengan meningkatkan kadar pembubaran nutrisi kepada platelet dan mengurangkan sel-sel lemak yang menghalang perjalanan darah dalam salur darah di dalam badan. Selain itu, ia juga dapat mengurangkan kadar kolestrol, trigliserida, β-lipoprotein (sejenis campuran lemak dan protein), dan lipoprotein yang tidak tepu. Ia juga boleh meningkatkan kadar lipoprotein yang tepu dan dalam masa yang sama mengurangkan kadar pembekuan darah, membantu melancarkan sistem peredaran darah, dan mencapai kestabilan dalam pengurangan lemak.

Pembersihan Usus

Sembelit boleh menyebabkan proses penyerapan nutrien tersumbat dan memberi tekanan kepada villi (rerambut) di dalam usus serta mengurangkan kemampuan dan fleksibiliti usus. Jika seseorang sering mengalami masalah usus tersumbat, tidak kira apa sahaja makanan berkhasiat yang dia ambil, nutrien tersebut tidak dapat diserap oleh badan dengan berkesan dan kadang-kadang badan langsung tidak dapat menyerap walaupun sebanyak 20% daripada nutrien tersebut.

Menguatkan Sel

Moringa mampu menguatkan sel di dalam badan, memangkin pertumbuhan sel dan memberi kompleksi kulit yang cerah dan menegangkan kulit. Ia juga boleh menyegarkan badan, meningkatkan kualiti seksual dalam kehidupan dan awet muda.

Anti-Oksida

Moringa mempunyai jumlah anti-oksida yang baik di mana ia boleh menyingkirkan radikal bebas. Merokok, pengambilan alkohol secara berlebihan, sinaran UV, makanan berlemak, makanan bergoreng dan berminyak, racun perosak yang digunakan di dalam pertanian serta tekanan merupakan punca radikal bebas. Radikal bebas ialah punca utama penuaan, kulit kusam, kedutan dan rambut beruban. Penyingkiran radikal bebas adalah penting untuk menjalani kehidupan yang sihat.

Kebanyakan orang India dan orang Asia Tenggara mencampurkan Moringa dalam masakan harian mereka bagi melawan masalah kekurangan nutrisi dan mengelakkan diri daripada jatuh sakit. Moringa ialah sejenis pokok yang tahan kemarau, di mana ia mampu membesar secara cepat walaupun di dalam keadaan yang kering. Oleh itu, kebanyakan orang menamakannya pokok ajaib yang kini cukup terkenal di seluruh dunia.

Moringa dianggap sebagai makanan yang sangat berkhasiat bagi penduduk Afrika dan pokok ini sering dikenali sebagai pokok ajaib. Ia membesar dengan sangat cepat dan semakin banyak penduduk yang menggunakan Moringa. Selain daripada terkenal dengan sumber nutrisi yang hebat, ia juga sering digunakan bagi tujuan perubatan dan pembersihan.


Neusou 

3 Kali Lebih Zat Besi berbanding Bayam

Setiap 100g Moringa mengandungi 700mg Zat Besi. Zat Besi merupakan sumber asas pertumbuhan sel darah merah di mana sel darah merah ialah mekanisma utama untuk pengangkutan oksigen ke dalam badan dan penghapusan karbon dioksida daripada badan.

3 Kali Lebih Kalium berbanding Pisang

Setiap 100g Moringa mengandungi 1324mg Kalium. Kalium dapat mengawal penyesuaian sel dan pengimbangan kadar pH badan serta pertumbuhan semula sel oleh pemangkin protein.

4 Kali Lebih Kalsium berbanding Susu Lembu

Setiap 100g Moringa mengandungi 200mg Kalsium. Kalsium ialah sumber asas untuk pembesaran tulang, gigi dan unsur bukan organik yang utama. Mekanisma pembekuan darah dan mekanisma penyusuan bayi memerlukan Kalsium untuk berfungsi secara normal.

2 Kali Lebih Protein berbanding Susu Lembu

Setiap 100g Moringa mengandungi 27.1g protein. Protein ialah unsur asas dalam kehidupan dan penting untuk sel-sel kulit bagi melawan sinaran UV yang boleh membahayakan kulit.

7 Kali Lebih Vitamin C berbanding Buah Oren

Setiap 100g Moringa mengandungi 200mg Vitamin C. Vitamin C merupakan anti-oksida semula jadi dan ia membantu sel-sel kulit melawan sinaran UV.

4 Kali Lebih Vitamin A berbanding Lobak Merah

Setiap 100g Moringa mengandungi 16.3mg Vitamin A. Vitamin A membantu mengelakkan rabun malam dan penglihatan yang kabur serta penting untuk melawan sebarang jenis penyakit yang berkaitan dengan mata. Ia juga merupakan agen anti-penuaan dan membantu meningkatkan kadar metabolisma, pertumbuhan semula kulit, memberikan kompleksi kulit yang lebih cerah dan menghapuskan kedutan

Acai Berry/Acai Beri

Anthocyanin , yang banyak terdapat dalam buah acai beri , anti-pengoksidaan enzim terhebat yang boleh membersihkan radikal bebas. Acai beri mengandungi pelbagai jenis asid amino dan phytosterols , dan boleh menurunkan kolesterol darah, mencegah strok dan aterosklerosis. Polyphenols dan flavonoid boleh melindungi tubuh daripada tindak balas keradangan yang disebabkan oleh radikal bebas , dan boleh meningkatkan sistem imun badan . Apabila badan mempunyai keupayaan anti-oksida yang tinggi , ini akan mengurangkan kekerapan dan tahap berlakunya pelbagai penyakit, cth .: penyakit kardiovaskular , penyakit Alzheimer, kanser dan masalah dalam sistem pencernaan.

Sea Buckthorns

Sea Buckthorns kaya dengan nutrien. Menurut ujian yang telah dijalankan ke atas buah ini, ia mengandungi pelbagai jenis vitamin , asid lemak , unsur kesan, asid linoleik, flavone seabuckthorn, superoxides dan bahan-bahan aktif yang lain , dan juga pelbagai asid amino yang penting untuk tubuh manusia. Kandungan vitamin C adalah amat tinggi. Dalam tiap-tiap 100 gram jus , kandungan vitamin C boleh mencapai 825-1100 miligram , iaitu 2 hingga 3 kali ganda daripada buah kiwi, dengan itu mendapat gelaran “Raja Vitamin C ” itu. buckthorns laut mempunyai kandungan gula sebanyak 7.5 hingga 10 peratus, dan kandungan asid 3 hingga 5 peratus.

abc05

Tomato

Benih tomato mengandungi lipid yang boleh ditapis untuk menghasilkan minyak yang boleh dimakan. Ia juga mengandungi gula, asid organik , vitamin dan nutrien lain. Gula yang terhasil terutamanya adalah glukosa dan fruktosa, manakala asid terutamanya terdiri daripada asid sitrik dan asid malic.Kajian terbaru menunjukkan bahawa tomato mengandungi lycopenes yang anti-oksidan , dan dengan itu berkesan membantu mencegah kanser dan melindungi kulit daripada terbakar oleh sinaran UV. Tomato melepaskan lebih banyak lycopenes selepas pemanasan dan memasak. Beberapa orang penyelidik telah pun mengekstrak bahan daripada tomato untuk merawat tekanan darah tinggi.

Ekstrak Kranberi

Kranberi boleh mengurangkan kadar jangkitan saluran kencing. Selain daripada ciri ini , Kranberi juga anti-oksidan terbaik kerana ianya kaya dengan vitamin C dan OPC , yang mempunyai ciri-ciri anti-oksida yang kuat. eksperimen biokimia mendapati bahawa bahan-bahan anti-oksidan yang terdapat dalam kranberi berkesan menghalang kesan pengoksidaan lipoprotein berketumpatan rendah ( LDL, a.k.a kolesterol jahat) dalam badan kita. Selain itu, kranberi mengandungi vitamin C yang mempunyai bioavailabiliti yang tinggi, dan ujian klinikal mendapati bahawa pengambilan kranberi berkesan meningkatkan kandungan vitamin C dalam darah manusia pada kadar yang tinggi.

abc06

Hawthorn Cina

Ia digunakan dalam mengembangkan saluran darah koronari , mengurangkan tekanan darah dan kolesterol dalam darah dan juga membaiki dinding miokardium. Ia boleh mengurangkan pengumpulan lemak dan meningkatkan kandungan vitamin C di dalam sel-sel. Ia turut membantu dalam rawatan anemia, penyakit jantung dan peredaran darah, kolesterol darah tinggi dan penyakit yang mengurangkan imuniti badan.

abc02

Milk Thistle

Seluruh tumbuhan ini digunakan dalam merawat neoplasms dan luka api/erisipelas . Buah ini dan ekstraknya digunakan dalam merawat penyakit hati dan limpa, batu karang, penyakit kuning dan batuk yang kronik. Ia mengurangkan haba badan yang berlebihan, menyahtoksin badan, menyuburkan hati, membantu pundi hempedu , menguatkan otak, dan mempunyai ciri-ciri anti-sinar-X. Ia mempunyai kesan rawatan yang baik pada penyakit berkaitan pundi- hati dan hempedu seperti akut atau kronik keradangan hati, pengerasan hati, hati berlemak , kerosakan hepatik toksik metabolik, batu karang, angiocholitis dan hepatocholangeitis . Ia membantu mengurangkan gejala subjektif yang dirasai oleh pesakit dengan penyakit-penyakit ini , dan meningkatkan indeks biokimia tertentu seperti bilirubin serum, prothrombin dan transaminase alanine dalam masa yang singkat.

abc03

Maquiberry

Bertajuk “anti-oksida yang paling premium di dunia” , intipati anti-oksida pekat yang super kuat dibuat daripada Maquiberry yang mempunyai ciri-ciri anti -oksida yang 4 kali ganda lebih daripada blueberry/beri biru. Intipati Berry yang telah dibeku-kering , yang dibuat pekat dan kemudian diekstrak halus berkesan boleh melawan kesan pengoksidaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas , dan boleh merangsang sel-sel organ untuk membaiki dan memulihkan, sekali gus membolehkan organ-organ badan muda dan sihat. Pekat intipati berry mempunyai 20 kali sifat-sifat anti-oksidan daripada grapeseed/biji angur, dan yang dapat memperbaiki keadaan kesihatan kulit. Ia berkesan dalam penyelenggaraan dan peningkatan sistem imun badan , dan boleh mengurangkan kecederaan tubuh badan yang disebabkan oleh pencemaran alam sekitar. Ia juga membantu mempercepatkan detoksifikasi badan, membantu organ-organ melawan kesan penuaan, mengekalkan dan menguatkan fungsi badan dan lain-lain.


Bahan-bahan


  • Moringa Oleifera, Sea Buckthorn, Acai Berry, Enzim Buah-Buahan, Campuran Mineral, Campuran Vitamin, Maqui Berry, Manggis, Goji Berry, Ceri Acerola, Hawthorn Berry, Roselle, Delima, Teh Hijau, Tomato, Blueberi, Kranberi, Biji Anggur, Ubi Bit Merah, Pektin Epal, Dukung Anak, Milk Thistle, Bunga Marigold, Haematococcus Pluvialis, Frukto-oligosakarida, Psyllium Husk, Alga Biru Hijau, Bunga Sakura, Perasa Buah-Buahan, Fruktos, Stevia, Mengandungi perasa makanan yang dibenarkan.


Cara-Cara untuk Menggunakan:


  • Campurkan 1 paket ke dalam 150mL – 200mL air, kacau dan minum.

HUBUNGI KAMI

ABGYEM

60172602428

Archives

Categories