Eye Luv U

MUDA pada usia , TUA pada penglihatan ?

KITA HARUS BERWASPADA DENGAN PENGGUNAAN KOMPUTER KERANA BOLEH MEROSAKKAN MATA. KESAN GAYA HIDUP YANG TIDAK SIHAT INI AKAN MENYEBABKAN KEGEMUKAN DAN MIOPIA.

DI ZAMAN MODEN INI, MATA KITA MENGHADAPI 2 KRISIS UTAMA.

MASALAH MIOPIA (RABUN JAUH) YANG BERAT . 

DALAM KEHIDUPAN SEHARIAN, KITA TIDAK DAPAT BERPISAH DARIPADA KOMPUTER, TELEVISYEN DAN ALATAN MODEN SEPERTI TELEFON PINTAR, TABLET DAN PELBAGAI LAGI.

MATA KITA CEPAT LETIH. TIDAK SAMPAI KE TENGAH HARI PANDANGAN KITA MENJADI KABUR.

BAGAIMANA KITA YANG MASIH MUDA DAPAT MENYELAMATKAN MATA DARIPADA DEGENERASI MAKULA AKIBAT PENUAAN?.

PRESBIOPIA (RABUN TUA) MERUPAKAN SATU KEADAAN DI MANA SESEORANG TIDAK DAPAT FOKUS KETIKA MELIHAT OBJEK BERJARAK DEKAT. PREBIOPIA MERUPAKAN PROSES PENUAAN MATA YANG TIDAK DAPAT DIHINDARI DAN UMUMNYA PADA SEKITAR UMUR 40 TAHUN.

MENGAPA USIA MUDA NAMUN PENGLIHATAN SEPERTI ORANG TUA?

JENIS MATA ORANG YANG MANAKAH LEBIH MUDAH MENGALAMI KEMEROSOTAN PENGLIHATAN?

ADAKAH BERLAKU PENUAAN PADA PENGLIHATAN ANDA BERBANDING UMUR ANDA YANG SEBENAR?

MIOPIA (RABUN JAUH) BERAT, BOLA MATA CEPAT MENUA

MIOPIA (RABUN JAUH) BERAT, BOLA MATA CEPAT MENUA. IA AKAN MENGAKIBATKAN KECEDERAAN KEPADA MATA.

TIDAK SAMPAI DI USIA 40-an AKAN MENYEBABKAN KATARAK, GLAUKOMA, DEGENERASI MAKULA DAN RETINA BERKEMBAR.

ORANG YANG MENGALAMI MIOPIA (RABUN JAUH) YANG BERAT, UKURAN DIOPTRI LENSA MELEBIHI 600 (-6.00) DIOPTRI. MANAKALA PADA UKURAN 1000 (-10.00) DIOPTRI, MIOPIA (RABUN JAUH) ADALAH SANGAT BERAT.

KAJIAN MENUNJUKKAN PENGAMBILAN ANTI-OKSIDAN DAN MINERAL BOLEH MENGURANGKAN MASALAH PENUAAN MATA TERUTAMA DIGENERASI MAKULA AKIBAT PENUAAN.

IA JUGA BERKESAN MENGURANGKAN RISIKO PENYAKIT MATA. KUNCI UTAMA KERANA ANTI-OKSIDAN DAN MINERAL DAPAT MENCEGAH RADIKAL BEBAS DALAM BADAN DARIPADA MEROSAKKAN SEL MATA. PARA PENYELIDIK BERPENDAPAT BAHAWA PENGOKSIDAAN ADA HUBUNGKAIT DENGAN PENYAKIT SEPERTI KATARAK, DIGENERASI MAKULA AKIBAT PENUAAN DAN LAIN-LAIN PENYAKIT YANG BERKAITAN DENGAN MATA.

BERAPA TUA MATA ANDA ?

ADAKAH ANDA CALON UTAMA KATEGORI PENGLIHATAN ORANG TUA?

BERDASARKAN PENILAIAN KATEGORI DI BAWAH SAMA ADA UMUR MATA LEBIH TUA DARIPADA UMUR SEBENAR.

1) MIOPIA MELEBIHI -6.00 DIOPTRI :

SAIZ STRUKTUR BOLA MATA BERUBAH MENJADI GANJIL. MIOPIA MEMPUNYAI “BOLA RAGBI”, BERBENTUK MEMANJANG. MUDAH TERDEDAH KEPADA JANGKITAN PELBAGAI JENIS PENYAKIT MATA SEPERTI KATARAK, GLAUKOMA, RETINA BERKEMBAR DAN DEGENERASI MAKULA.

2)  KANDUNGAN GULA DALAM DARAH :

LIPID DARAH DAN TEKANAN DARAH YANG MELEBIHI PARAS BIASA BOLEH MENYEBABKAN PENGLIHATAN KABUR (BERPINAR-PINAR) MALAH BOLEH MENYEBABKAN PITAM.

3) PEROKOK TEGAR :

DAPAT MENINGKATKAN TINDAKBALAS PENGOKSIDAAN YANG TERUK DI MATA YANG MENGAKIBATKAN DEGENERASI MAKULA DAN KATARAK. TAMBAHAN PULA MEROKOK MENGHALANG PENGEDARAN DARAH MATA DAN BEKALAN NUTRIEN DISEKAT MENYEBABKAN MATA CEPAT TUA. ORANG YANG MEROKOK ADALAH 2-3 KALI LEBIH TINGGI BERISIKO MENDAPAT DIGENERASI MAKULA DARIPADA ORANG YANG TIDAK MEROKOK.

4) SELALU TERDEDAH KEPADA PANCARAN MATAHARI AKAN MEMPERCEPATKAN PENUAAN MATA :

JIKA GEMARKAN AKTIVITI LUAR TETAPI MALAS UNTUK MENAPIS UV DARIPADA MATA MAKA MATA ANDA AKAN LEBIH TUA DARIPADA UMUR 60 TAHUN.

5) MERENUNG KOMPUTER SETIAP HARI DAN TELEVISYEN MELEBIHI 4 JAM :

AKAN MENGAKIBATKAN SAKIT KEPALA, PANDANGAN KABUR BERPINAR-PINAR DAN MATA KERING. ANDA PERLU MENJAUHKAN DIRI DARIPADA KOMPUTER DAN SKRIN TELEVISYEN. JIKA DIAMALKAN SECARA BERTERUSAN MATA ANDA AKAN LEBIH TUA DARIPADA IBU BAPA ANDA YANG TIDAK TAHU MENGGUNAKAN KOMPUTER.

Eye.Luv.U

Membantu mengekalkan anti-oksidan demi kesihatan mata. mengandungi phyto nutrien, vitamin A, C & E, karotenoid (termasuk β-karotena), lutein, zeaxanthin. Kelompok vitamin B / b kompleks adalah bertanggungjawab bagi menyelenggara saraf optik dan mengekalkan kesihatan mata.

ASTAXANTHIN

ASTAXANTHIN ADALAH PHYTO NUTRIEN BERWARNA MERAH YANG DISENTESIS OLEH MIKROALGA HAEMATOCOCCUS PLUVALIS. KEMERIAHAN MIKROALGA BERWARNA OREN-MERAH JAMBU YANG KAYA DENGAN PIGMEN INI MERUPAKAN DIET UTAMA IKAN SALMON, UDANG KARA, UDANG, KETAM DAN BURUNG FLAMINGO. LEBIH 500 KAJIAN SAINTIFIK TELAH DIJALANKAN KE ATAS “BERLIAN SEMULAJADI” INI YANG MENUNJUKKAN “KUASA BESAR YANG SEBENAR” :-

**KAJIAN MENUNJUKKAN ASTAXANTHIN MAMPU MENGAWAL RADIKAL BEBAS DALAM JUMLAH YANG BESAR. IA MERUPAKAN ANTI-OKSIDAN YANG SANGAT BERKUASA DAN KUAT. ASTAXANTHIN ADALAH 19 KALI GANDA LEBIH BERKESAN. ASTAXANTHIN 550 KALI GANDA LEBIH HEBAT DARIPADA ANTI-OKSIDAN PADA VITAMIN E. ASTAXANTHIN 6,000 KALI GANDA LEBIH BERKUASA DARIPADA VITAMIN C. ASTAXANTHIN 800 KALI GANDA LEBIH LEBIH HEBAT DARIPADA CoQ10.

ASTAXANTHIN MERUPAKAN NUTRIEN ANTI RADANG YANG SANGAT HEBAT DAN LEBIH 10 KALI GANDA LEBIH BERKUASA DARIPADA KAROTENOID LAIN. KAMI MENGGELARKAN ASTAXANTHIN RAJA SEGALA KAROTENOID. LEBIH ISTIMEWA IA TERKANDUNG DALAM SETIAP PEK EYE.LUV.U YANG MEMAINKAN PERANAN UTAMA DALAM MEMBANTU MENCEGAH PENYAKIT DIGENERASI MAKULA.

LUTEIN & ZEAXANTHIN

LUTEIN DAN ZEAXANTHIN MEMBANTU MENGEMBALIKAN PENGLIHATAN YANG TAJAM. MARIGOLD SANGAT KAYA DENGAN SUMBER SEMULAJADI YANG SELAMAT. SUMBER LUTEIN BANYAK TERDAPAT DALAM KELOPAK BUNGA MARIGOLD BERASAL DARI SWITZERLAND. LUTEIN DAN ZEAXANTHIN MERUPAKAN ANTI-OKSIDAN YANG BERTINDAK BAGI MELINDUNGI KESIHATAN MATA. MENURUT PARA PENYELIDIK PERUBATAN, LUTEIN MERUPAKAN ANTI-OKSIDAN HEBAT YANG MEMBERIKAN TUMBUH-TUMBUHAN WARNA MERAH, JINGGA ATAU KUNING.

KAROTENOID INI MERUPAKAN PHYTO NUTRIEN PIGMEN YANG BERTANGGUNGJAWAB DALAM PEMULIHAN BANYAK KEROSAKAN YANG DISEBABKAN OLEH RADIKAL BEBAS SELAIN PENCEGAHAN BARAH. LUTEIN MERUPAKAN ANTI-OKSIDAN YANG MEMBANTU MENAPIS CAHAYA BIRU. PENGAMBILAN LUTEIN MEMBANTU MENGAGIHKAN KEPADA DUA BAHAGIAN MATA IAITU MAKULA DAN RETINA. KAJIAN PARA PENYELIDIK MENDAPATI PENGAMBILAN LUTEIN DAPAT MELAMBATKAN PROSES PENUAAN MATA, KEMEROSOTAN SARAF OPTIK MATA, MEMBANTU MENGURANGKAN MASALAH PENYAKIT MATA DAN MEMBANTU MELINDUNGI RETINA DARIPADA KEROSAKAN CAHAYA UV DAN CAHAYA BIRU YANG MEMBAHAYAKAN.

PENYELIDIK DARI SELURUH DUNIA MEMBUAT KESIMPULAN PENTING BAHAWA DIET YANG KAYA DENGAN KAROTENOID MEMAINKAN PERANAN YANG SANGAT PENTING DALAM MEMBANTU MENCEGAH PELBAGAI PENYAKIT YANG BERKAITAN DENGAN MATA, KULIT, DARAH, HATI, PARU-PARU, JANTUNG, USUS, BUAH PINGGANG, OTAK DAN BARAH RAHIM.

LUTEIN DAN ZEAXANTHIN TIDAK BOLEH DIHASILKAN SECARA SEMULAJADI OLEH BADAN KITA SENDIRI. SATU-SATUNYA CARA YANG AMAT MUDAH DAN MURAH UNTUK MENDAPATKAN FAEDAH ANTI-OKSIDAN BERKUASA LUTEIN DAN ZEAXANTHIN  ADALAH MELALUI PENGAMBILAN PRODUK EYE.LUV.U.

Ekstrak buah Rasberi merah 

Nutrien yang penting daripada Raspberi merah, asid organik yang memiliki sifat antibiotik serta kegunaan tambahan lain, termasuk mengurangkan pH bahan yang di cerna seterusnya mengimbangi keasidan saluran penghadaman. Ini akan membantu untuk mudah mencapai perkumuhan sisa toksik dan boleh membina semula cahaya yang sihat pada kulit anda. Buah Rasberi merah terdiri daripada sejumlah besar polysaccharides dan vitamin C. Vitamin C adalah salah satu unsur berkesan daripada protein sintetik, dan sifat-sifat anti oxidant boleh menghalang radikal bebas dari merosakkan sel-sel, oleh itu dapat menghalang mutasi sel. Ia memberikan anda kulit yang sihat, berseri.

Ekstrak Raspberry

Ciri-ciri anti-virus ~ boleh menghalang keaktifan hemagglutin di permukaan virus, mengurangkan peluang pembiakan secara besaran virus dalam badanciri-ciri anti-radang ~ boleh meningkatkan bilangan cytokines IL10 yang mempunyai tujuan untuk anti -radangciri-ciri anti-oksida ~ mengandungi anthocyanidin , mempunyai ciri-ciri anti-oksida.

Ekstrak Strawberi

Ekstrak Strawberi boleh membantu sel-sel kulit melawan bahaya yang disebabkan oleh cahaya UV. Apabila cahaya UV A menyerang sel, sel-sel yang dilindungi oleh ekstrak strawberi mempunyai peningkatan kadar kelangsungan hidup sel dan kadar pertumbuhan, manakala kerosakan DNA sel juga akan berkurangan. Oleh itu ekstrak strawberi dikatakan membina satu halangan pelindung untuk sel-sel kulit.Ekstrak Strawberi mengandungi anthocyanidin , yang merupakan anti-oksida yang membantu melawan keradangan dan tumor. Malah , strawberi kelihatan merah kerana anthocyanidin .Penyelidikan telah menunjukkan bahawa strawberi boleh menguatkan fungsi sel-sel darah merah, dan pada masa yang sama melindungi perut daripada kerosakan oleh alkohol.

Ekstrak Elderberry 

Ekstrak Elderberry boleh mengetatkan kulit dan terutamanya mengurangkan keradangan kerana tumbuhan elderberry mengandungi sejumlah besar tannin. Tannin juga sejenis flavonoid dan tanin yang terdapat dalam wain merah sebenarnya adalah polimer proanthocyanidins, dan boleh menghalang pengoksidaan dan merosakan kualiti wain merah. Selain daripada mengetatkan kulit dan ciri-ciri anti-radang, tannin yang terdapat dalam ekstrak Elderberry juga mempunyai ciri-ciri anti-bakteria, dan mempunyai kesan yang besar untuk mengelakkan jerawat. Selain daripada itu , ekstrak elderberry juga boleh melancarkan saluran darah , menjadikan kapilari lebih kurang jelas.

Ekstrak Blackcurrant / Anggur hitam

Ekstrak Blackcurrant / Anggur hitam adalah sejenis bahan aktif yang diekstrak daripada buah angur hitam mentah, dan kaya dengan kandungan pigmen. Ia amat kaya dengan anthocyanidin , dan mempunyai banyak keaktifan farmakologi seperti pemangkinan sintesis erythrolabe , peningkatan peredaran , pencegahan ulser dan pencegahan keradangan, dan ternyata boleh menbantu mengurangkan keletihan mata. Ia juga kaya dengan asid lemak tak tepu , yang mana asid linoleik adalah yang paling menonjol, dan mempunyai kegunaan seperti mengurangkan tekanan darah dan kolesterol dalam darah, dan mencegah aterosklerosis. Ia juga menghalang pembekuan platelet dan merendahkan kolesterol serum. Tambahan pula, ia meningkatkan sintesis asid linoleik dan melembutkan saluran darah, oleh itu ia adalah sangat bagus untuk merawat penyakit kardiovaskular.

Ekstrak Kranberi

Kranberi boleh mengurangkan kadar jangkitan saluran kencing. Selain daripada ciri ini , Kranberi juga anti-oksidan terbaik kerana ianya kaya dengan vitamin C dan OPC , yang mempunyai ciri-ciri anti-oksida yang kuat. eksperimen biokimia mendapati bahawa bahan-bahan anti-oksidan yang terdapat dalam kranberi berkesan menghalang kesan pengoksidaan lipoprotein berketumpatan rendah ( LDL, a.k.a kolesterol jahat) dalam badan kita. Selain itu, kranberi mengandungi vitamin C yang mempunyai bioavailabiliti yang tinggi, dan ujian klinikal mendapati bahawa pengambilan kranberi berkesan meningkatkan kandungan vitamin C dalam darah manusia pada kadar yang tinggi .

Ekstrak Blueberry/Beri biru 

Blueberry/beri biru kaya dengan nutrien, dan selain daripada mempunyai ciri-ciri penyelenggaraan kesihatan yang baik , mereka juga mempunyai fungsi-fungsi seperti mencegah penuaan saraf, menguatkan jantung , anti-kanser , melembutkan saluran darah , meningkatkan sistem imunisasi badan manusia dan banyak lagi. Blueberry.beri biru mempunyai kandungan pektin yang tinggi, dan berkesan mengurangkan kolesterol dalam darah, mencegah aterosklerosis, dan meningkatkan kesihatan kardiovaskular secara umum. anthocyanidin yang dijumpai di dalam blueberry/beri biru mempunyai kesan seperti pengaktifan retina , dan boleh memperbaiki penglihatan dan mencegah keletihan mata. Blueberry/beri biru juga kaya dengan vitamin C, dan boleh menguatkan fungsi jantung, mencegah kanser dan penyakit jantung. Mereka juga boleh mencegah kemerosotan saraf kranial dan meningkatkan fungsi otak. Blueberry/beri biru juga mempunyai kesan penyembuhan kepada selesema dan selesema, sakit tekak dan cirit-birit.

Estrak Epal Hijau
Ekstrak epal hijau mengandungi air berkarbonat yang kaya dengan pelbagai jenis mineral , dan boleh menembusi kulit epidermis , membolehkan kulit untuk menambah kandungan air pada masa-masa kehilangan air , oleh itu mencapai keseimbangan air.

Ekstrak epal hijau mengandungi PO faktor anti-bakteria , yang berkesan menghalang pertumbuhan bakteria dan membersihkan kulit. Ia juga boleh berkesan untuk penglupasan kulit, pada masa yang sama mengetatkan liang-liang kulit dan mengembalikan kulit yang licin dan berseri. Ini bermakna liang tidak boleh lagi terbuka dan kulit kita akan ditenangkan . Air berkarbonat yang terdapat dalam ekstrak ini juga membantu meningkatkan peredaran darah , memulihkan liang dan menambah air untuk melembapkan kulit.

Ekstrak Goji Berry

Ekstrak Goji Berry menyuburkan hati dan buah pinggang , dan juga menajamkan penglihatan kita. Ia digunakan apabila seseorang itu kekurangan intipati buah pinggang , mempunyai sakit lutut dan pinggang, berdengung telinga dan pening , panas dalam badan dan dahaga yang amat melampau, anemia dan tekanan darah rendah, dan apabila seseorang mempunyai masalah dengan penglihatannya. Ia meningkatkan imuniti seseorang dan mengawal selia sistem imun ; ia juga meningkatkan tahap testosteron serum dan mempunyai kesan pengukuhan ; selain ia juga boleh meningkatkan pembinaan sel-sel darah. Untuk biasanya, orang yang sihat, ia boleh meningkatkan bilangan sel-sel darah putih, dan mempunyai ciri-ciri seperti anti-penuaan, anti-mutasi , anti-tumor , mengurangkan kolesterol dalam darah, menyuburkan hati dan anti-lemak hati, mengurangkan paras gula dalam darah dan tekanan darah.

Ekstrak Biji Anggur

Ekstrak biji anggur adalah proanthocyanidines diekstrak daripada biji anggur merah, yang kemudiannya ditapis untuk membentuk Oligomeric Proanthocyanidines, yang adalah dipanggil OPCs atau OPC untuk singkatan.Oligomeric Proanthocyanidines , atau OPC mempunyai ciri-ciri anti-oksida yang sangat baik dimana 20 kali berkesan daripada vitamin C dan 50 kali ganda daripada vitamin E. Ia meneutralkan radikal bebas yang menyebabkan penuaan badan, dan juga mengurangkan kandungan ketumpatan rendah lipoprotein (LDL) dalam darah kita , yang bermakna ia mengurangkan “kolesterol jahat” , mencegah pengerasan salur darah dan berlakunya penyakit kardiovaskular. Ia juga terbukti secara perubatan bahawa OPC boleh mencegah penyakit Alzheimer , diabetes , kanser dan lain-lain penyakit .

HUBUNGI KAMI

ABGYEM

60172602428

Archives

Categories